blog.leertennis.nl

Argentinië vs Nederland: Tennisgekte!

argentinia-vs-nederland-tennisgekte

[i]Van vrijdag 6 maart tot en met zondag 8 maart speelt het REAAL Nederlands Davis Cup Team uit tegen Argentinië. Jesse Huta Galung, Thiemo de Bakker, Matwé Middelkoop en Rogier Wassen zullen er alles aan doen om het de Argentijnse toppers zo moeilijk mogelijk te maken. [/i]

6 maart zit heel Nederland aan de buis gekluisterd als het Nederlandse Davis Cup team de rackets gaat kruisen met Argentinië. Hele straten kleuren oranje en electronicaketens smijten weer met aanbiedingen voor LCD-TV’s!

Helaas, tennis in Nederland heeft nog niet deze hoogtes bereikt en zal dat ook wel nooit bereiken. Van de ene kant gelukkig maar. Stel je voor dat tennis qua populariteitsstatus op dezelfde hoogte komt te staan als voetbal of misschien schaatsen. Daar moet ik als tennisliefhebber niet aan denken.
Waarom niet? Nou de voorbeschouwingen en het ellenlange gepraat door een aantal ‘specialisten’. Er wordt bijna meer zendtijd uitgetrokken voor praatjes van Jack of Mart, dan voor de sport zelf.

Laat tennis maar lekker tennis blijven en niet teveel poespas eromheen krijgen. Laat het Davis Cup team maar lekker voor de studentenverenigingen en vrijwilligers van tennisclubs zijn. Laat Mart of Jack maar lekker thuis. En laten we eerst maar eens zorgen dat we weer serieus kunnen meedraaien in het mondiale tennis.

Oh en als we dan toch bezig zijn met wat we allemaal moeten laten in het (Nederlandse) toptennis. Laat de NOS dan in godsnaam wel de tenniswedstrijden fatsoenlijk uitzenden. Dus geen mooie Grand Slam finales onderbreken voor het veldrijden of motorcrossen. En normale samenvattingen van tenniswedstrijden. Ik wil meer dan alleen maar het cruciale breakpunt en het matchpunt te zien.

Het blijft dus een dubbel gevoel. Aan de ene kant wil je meer tennis op de Nederlandse televisie, maar aan de andere kant wil je niet dat gekwebbel erbij. Zo gaat het nu altijd, net zoals met snoep. Heerlijk met mate, maar weer slecht als je het in overvloed neemt.

Als tennisliefhebber wens ik onze jongens van het Davis Cup team heel veel succes tegen het sterke Argentinië. Want ook in tennis geldt: Argentinië uit, altijd lastig!

Alle informatie over Argentinië-Nederland:

0 Comments
Share

Moenanie

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*