Voetenwerk voor tennis

Belemmering door voetenstand

belemmering-door-voetenstand

Een verkeerde voetenstand bij tennis kan betekenen dat je minder vaart aan de bal kan geven en minder controle hebt. Kortom je belemmert jouw slagen ermee. Zet je voorste voet daarom in de juiste positie.

Wanneer je kijkt naar de onderstaande afbeelding zie je twee voorbeelden van voetenstanden tijdens het raakpunt van de slag.

Bij 1 (tevens plaats van het hoofd) zie je dat de voorste voet gesloten staat naar het net toe. Hierdoor zit het raakpunt van de bal naast je lichaam en kun je je lichaamsgewicht niet meer goed door de bal krijgen.

Je slag zal minder soepel verlopen, alle kracht komt nu uit je arm en dit zorgt voor minder kracht en controle. Het raakpunt zit ook korter bij je lichaam en dat zorgt ook weer voor meer kracht vanuit jou arm. Je moet dus behoorlijke kracht hebben in je armen om dit 2-3 sets vol te houden!

Ook als je een hoek in moet sta je met je zijkant naar jou tegenstander toe, je bent minder in balans, het herstellen gaat nu minder goed en je ziet niet wat je tegenstander doet.

Bij 2 zie je dat de voorste voet open staat naar het net toe, het raakpunt is nu voor het lichaam en verder van het lichaam. De slagarm is gestrekter en daardoor ontspannender en je leunt automatisch op je voorste been. Je gaat nu dus met je gehele (boven)lichaam de bal slaan, meer kracht en meer controle.

Tevens kun je na de slag sneller herstellen en behoud je beter het overzicht, zeker als je ver een hoek in moet. Lees hier meer over het terugslaan van hoekballen.

Kortom zorg dat jouw voorste voet niet te gesloten staat tijdens de slag, dit belemmert je in jouw slag. Minder soeplesse en minder controle.
Makkelijk uit te proberen en zelf te trainen!

Het voor je raken van de bal gaat alleen met een eastern- of westerngreep.
Nog een artikel met video over voetenwerk >>>

"juiste

0 Comments
Share

Moenanie

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*