Welke tennis-leerling ben jij?

Naast de besproken groepsgrootte en de duur van de training is het natuurlijk ook goed om naar uzelf te kijken voordat u beslist om tennisles te nemen. Kijk goed naar waar voor u de nadruk op ligt bij het kiezen van de juiste soort training.

Gezelligheid
Kent u (nog) weinig mensen die tennissen bij uw vereniging en wilt u dus meer mensen leren kennen. Of kent u al veel mensen en vindt u het fijn om ze op een vast moment alle 8 te zien en wilt u tussen alle gezelligheid door toch weten hoe u met die tweede service net wat meer druk kan zetten? Dan kunt u het beste trainen in een grote groep, 8 op 2 banen of misschien wel 12 op 3 banen. 1 uurtje per week is in veel gevallen voldoende, omdat er na de training nog makkelijk een uurtje aangeplakt kan worden in de kantine of misschien een potje dubbelen als het weer meezit.

Actief
U bent erg sportief en houdt ervan om lekker bezweet en moe thuis onder de douche te stappen. De nadruk ligt bij u op het actief bezig zijn. In dit geval zal een kleine groep (4 of minder) de voorkeur hebben, omdat de trainer veel kan aanspelen en u dus kan laten lopen. Wat u ook kan doen is kijken naar de mogelijkheid om misschien met een iets grotere groep (8) 1,5 of misschien 2 uur te trainen.

Progressie
U tennist veel en wil graag na al jaren speelsterkte 6 te hebben proberen 5 te worden. De nadruk ligt bij u dus op het boeken van progressie in uw spel. De gezelligheid heeft u op vrijdagavond wel in de kroeg en moe worden doet u wel op de loopband in de sportschool. U bent daar op de training om iets te leren en niks anders. Voor u is een priveles of les met 2,3 of 4 personen het beste. Kijk eventueel ook naar de mogelijkheid om 2x per week te trainen en u zult uw niveau zeker verbeteren.

Veel plezier op uw komende tennistraining en als u nog vragen hebt, kunt u ze hier altijd stellen.
Lees/Plaats reactie: 0 |Plaats deze tennistip op eKudos Plaats deze tennistip op Nujij.nl Tip deze tennistip op Hyves Deel op Twitter 08-2010 Tim

Reageren? Eerst inloggen of aanmelden. Klik hier om aan te melden
Tennis leren met leertennis.nl | (c) 2006-2015