blog.leertennis.nl

Jankovic en het vrouwentennis

jankovic-en-het-vrouwentennis

Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik het las. Jelena Jankovic, de qua uiterlijk en tennis overschatte tennisspeelster, heeft ruzie met Roger Federer.

Mijn eerste reactie is dan altijd, ik kies voor de big champ Roger. Want wie lukt het om iets verkeerds over ideale schoonzoon Federer te zeggen. Dan heb je of de scoop van de eeuw of je werkt bij de Prive en roept maar wat. Jelena moet van goede huize komen wil ze mijn steun voor haar woede op Federer krijgen. Roger heeft namelijk gezegd dat hij het niet passend vindt dat Jelena nummer een van de wereld was. Terwijl ze nog nooit een Grand Slam toernooi heeft gewonnen. Krijgen we dan nu RTL-Boulevard-achtige ruzietjes in het proftennis?

Dat het vrouwentennis de laatste tijd wat sukkelt qua echte toppers, tja dat kan gebeuren. Het vrouwentennis ondergaat nu even een overgangsfase. Geen echte nummers een, geen persoonlijkheden en iedere week een nieuwe winnares. Het gaat nu even nergens over bij de tennissende dames. Een mooie gelegenheid voor de subtoppers om even aan de top 10 te kunnen ruiken.

Beetje flauw van Federer om dit dan via Jankovic er nog eens bij de dames allemaal in te wrijven. Roger is gewoon even een beetje niet meer zichzelf. Baalt natuurlijk nog steeds van de verloren finale op de Australian Open. Ach op die manier krijgt het vrouwentennis toch weer wat aandacht.

Maar goed, laten we nu maar allemaal wachten totdat er een mooie aflossing komt voor de huidige generatie dames in de top 10. En volgens mij staan die te popelen, want die zien natuurlijk ook hoe makkelijk het is om tegenwoordig nummer een van de wereld te worden!

[i]Rest ons niets anders dan terug te zwijmelen naar Roland Garros 1999, de finale van de dames; Steffi Graf tegen Martina Hingis. Wellicht een van de meest opmerkelijke damesfinales ooit in Parijs. Hingis die het hele stadion tegen zich krijgt door enkele rare acties. En natuurlijk de class tussen de oude en de nieuwe tennisgarde. Graf wint uiteindelijk met 4-6, 7-5, 6-2.[/i]

0 Comments
Share

Moenanie

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*