blog.leertennis.nl

KNLTB Voorjaarscompetitie 2009

knltb-voorjaarscompetitie-2009

De competitie-indeling voor de voorjaarscompetitie 2009 is binnen!
Meteen gaan surfen naar de website van de KNLTB om te zien wie mijn tegenstanders worden vanaf Pasen. Spannend, want de meeste teams en verenigingen ken je al en ik voel alweer die bekende tenniskriebels in mijn onderbuik.

Dit jaar zou ik eigenlijk als invaller meespelen in het team van mijn zusje. Eenmaal aan het trainen heb ik toch maar voor 7 weken competitie toegezegd, mijn tennishart wil dan ook gewoon all-the-way gaan. Voor die zondag moet ik trouwens helemaal van Amsterdam naar Sittard reizen, dat is 200 kilometer! Dat soort afstanden voor een paar potjes tennis lukt je alleen maar met een stevige familieband.

Het bekendmaken van de tegenstanders voor de Perry Sport voorjaarscompetitie is vaak al reden voor de eerste speculaties over kampioenschap, handhaving of degradatie. Vetes van voorgaande jaren worden uit de kast gehaald bij het zien van de teamindelingen op de rivaliserende verenigings-sites. Er heerst bij voorbaat al spanning positief en negatief, nog voordat de eerste stappen op de buitenbanen zijn gezet.

Nog leuker zijn de eerste discussies, meestal achter elkaars rug om, over de opstellingen. Menig trainer ligt nachtenlang te piekeren over de beste opstellingen. Niet alleen de beste opstelling op de tennisbaan, maar vooral ook naast de tennisbaan. Als alle spelers het eens zijn met de teamindeling, dan volgt de goedkeuring van de tennisouders nog. Ook niet onbelangrijk, want zij betalen jouw salaris. Zij vinden dat zij dan automatisch recht van spreken hebben, niet altijd geheel onpartijdig in het voordeel van hun kind.

Ach ja, die goede oude voorjaarscompetitie. Ik laat me niet meer gek maken door clubgenoten met hun over fanatieke instellingen. Lekker tennissen en plezier hebben op de tennisbaan, mijn doelstellingen voor komende competitie. Nu maar hopen dat de tegenstanders dat ook op hun tennis-verlanglijstje hebben staan. Anders wordt het volgend jaar gewoon spelen in de 35 plus-bier na de wedstrijdklasse.

Ga naar jouw competie-indeling van de voorjaarscompetitie 2009.
En krijg ook de eerste tenniskriebels!

0 Comments
Share

Moenanie

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*