Tennistips - categorie 'Forehand & Backhand'
Tennis in slow-motion
30 mrt : 11:39
Hier word ik altijd heel blij van, slowmotion-beelden van tennissers. Ideaal beeldmateriaal voor tennistrainers en hun leerlingen. Op Youtube vond ik dit filmpje met de forehands en backhands van enkele bekende toptennissers zoals Federer, Nalbandian, Nadal en Safin.

Backhandslice slaan
30 mrt : 11:31
Een venijnige slag of sla je alleen maar backhandslices. Hoe dan ook, we gaan eens uitleggen hoe en wanneer je deze slag het beste kunt slaan.

Welke tennisgrepen zijn er?
30 jan : 00:50
Je kunt je racket op verschillende manieren tasthouden. Op de afbeelding hieronder zie je welke grepen er allemaal zijn. Op de afbeelding zie je een racket van onderaf getekend.

Basistips forehand en backhand
09 dec : 11:53
Een beetje ballen lukt al gauw. Maar het betere werk, dat vereist veel vaardigheid. Iedereen die al wat langer tennist weet dat. Hierna volgen een paar elementaire tips om beter te tennissen.

Dubbelhandige-backhand basis
24 okt : 17:11
De dubbelhandige-backhand is niet meer weg te denken uit het (professionele) tennis. Het meerendeel van de prestatieve spelers kiest voor deze backhand-techniek. Het geeft je meer kracht en controle om een service te retourneren en om hoge ballen ter

Raakpunt bepaalt richting
12 okt : 22:10
Iedereen herkent het wel. De bal komt met een behoorlijke snelheid op je af. In een fractie van een seconde besluit je de bal toch te slaan in plaats van te blokken. Maar dan gebeurt het. Je raakt de bal, maar hij vliegt een andere kant op dan dat je

Racketzwaai bij forehand-topspin
08 okt : 01:00

De forehand van Nadal (video)
07 aug : 11:54
Ik wil graag weten hoe Rafael Nadal de forehand en backhand slaat met zo veel topspin. Ik ben rechtshandig, zou u mij dat eens kunnen uitleggen.

Waarom zijn hoge ballen moeilijk?
06 mei : 21:14
Waarom is een hoog opstuitende bal moeilijker terug te slaan dan een laag over het net suizende bal? Daarom hebben we ook zoveel moeite hebben met de prikker van de club.

Van slice- naar topspin-backhand
05 jan : 21:21
Veel beginnende tennissers en zelfs sommige ervaren tennissers spelen de mooiste topspin-forehands. Maar hun backhand-topspin laat het door verschillende redenen afweten, waardoor ze afhankelijk zijn van een slice-backhand. Zonde, want topspin spelen met zowel forehand als backhand levert je zo veel meer voordeel op!

Ga naar pagina       >>  Tennis leren met leertennis.nl | (c) 2006-2015