Backhandslice slaan

Een venijnige slag of sla je alleen maar backhandslices. Hoe dan ook, we gaan eens uitleggen hoe en wanneer je deze slag het beste kunt slaan.


Introductie
Het slice (snijden) effect krijgt je door met het racket onderlangs de bal door te borstelen.
Dit effect zorgt voor een lagere en vlakkere bal over het net, die ook laag blijft na de stuit.

Henman gebruikt zijn slicebackhand om mee aan te vallen naar het net; het effect (de spin) zorgt ervoor dat de bal laagt blijft bij de tegenstander en deze dwingt om de bal omhoog te spelen. Hierdoor kan Henman weer makkelijker volleren.

De Williams zusjes gebruiken de backhandslice als een verdedigende slag wanneer ze zich moeten uitstrekken om een bal te slaan. Slice is makkelijker te slaan als je uitgestrekt bent en de lage stuit maakt het voor je tegenstander weer moeilijker om aan te vallen.STAP 1
Zoals bij alle groundstrokes (slagen vanuit het achterveld) is voorbereiding zeer belangrijk.
Voor de backhandslice gebruiken we de continentalgreep.
Vanuit jouw basispositie draai je je schouder zo in, zodat de schouder van je slagarm wijst naar de bal.


STAP 2
Wanneer je indraait voor de backhand, zal je zien dat hier het verschil begint ten opzichte van een topspinslag.
Op het moment dat je ziet dat de bal naar je backhand komt, haal je je racket naar achteren door je schouders in te draaien.
Wanneer je indraait, breng je je racket omhoog met je �zwakke� hand, waardoor de racketsnaren bijna achter je hoofd komen te zitten.


STAP 3
Wanneer je in positie gaat komen, zet je jouw lichaamsgewicht op je achterste voet. En hoe korter de bal bij je komt, verplaats je het gewicht naar de voorste voet, waardoor je in de slag gaat leunen.
De racketzwaai moet een snijdende beweging zijn, van hoog naar laag en waarbij de snaren onderlangs de bal wrijven. Hierdoor krijgt de bal die venijnige backspin (terugdraaiend effect).


STAP 4
Probeer van hoog naar laag te zwaaien, waarbij je doorzwaai naar de plaats waar de bal naartoe moet worden geslagen.
Je zwakke hand zwaait uit naar achteren, om in evenwicht te blijven.


Extra aandachtspunten bij de backhandslice:
- Let erop dat je doorzwaait naar voren, naar het mikpunt. Wanneer je doorwaait naar onderen, krijgt de bal teveel backspin en krijg je een stopbal.
- Met backhandslice is het (bijna) niet mogelijk om iemand (aan het net) te passeren.
- Gebruik slice ook om iemands spel te ontregelen of een speler met een extreme topspin greep het leven zuur te maken. De bal blijft laag en daar houdt een topspinspeler niet van, dan komt hij/zij niet meer goed onder de bal.
Lees/Plaats reactie: 7 |Plaats deze tennistip op eKudos Plaats deze tennistip op Nujij.nl Tip deze tennistip op Hyves Deel op Twitter 03-2011 RamonTennis leren met leertennis.nl | (c) 2006-2015