Winnen van tennis-vijanden

De titel klinkt wat zwaar, maar je herkent het wellicht. Spelen tegen iemand waar je totaal niet mee door een deur kunt. Een wedstrijd spelen geeft al extra druk, maar wanneer er ook nog eens eergevoel op het spel staat wordt de inzet wel erg hoog. Hoe blijf je zo koel mogelijk.

De motivatie van deze tennistip komt uit een geheel andere sport, kickboxen. Tijdens de finale van het wereldkampioenschap K1, ging een van de twee vechters door het lint en werd gediskwalificeerd. Reden van het gedrag, een persoonlijke vete buiten de ring en ergernis aan de speelstijl van de tegenstander.

Hoe herkenbaar is dit op de tennisbaan. Mensen die zich ergeren aan de speelstijl van een tegenstander en daardoor bij voorbaat al ge�rriteerd de baan betreden.
Met uitspraken als, 'dat is toch geen tennis!' of 'als ik zo moet winnen dan hoeft het voor mij niet meer!', wordt de desbetreffende tactiek schijnbaar vakkundig de grond in geboord.

Of wanneer er buiten de tennisbaan een ruzie gaande is, wordt dit meestal meegenomen naar de tennisbaan. Iedere opmerking of beslissing van de tegenstander wordt onpartijdig en ongeloofwaardig beoordeeld. Waardoor het lontje wel erg kort wordt.

Tips om het hoofd koel te houden:
  • Erger je niet aan de tactiek van de tegenstander, dat is zijn/haar goed recht. En jij moet maar zo goed zijn om hierdoor heen te breken met je eigen tactiek.
  • Ook al heeft het verleden andere dingen laten zien, op de tennisbaan is iemand gewoon een tegenstander zoals alle anderen. Zoek niet achter iedere opmerking of beslissing iets negatiefs.
  • Oogkleppen op en je van niemand wat aantrekken. Zo gaat al je energie naar je tennisspel en niet naar bijzaken.
  • Laat je je gek maken door een tegenstander die daar juist op uit is? Of ben je slimmer en trek je je er niets van aan en win je die wedstrijd gewoon?
  • Vergeet niet waarom je op de tennisbaan staat, voor je plezier!


Succes en keep it cool!

Lees/Plaats reactie: 0 |Plaats deze tennistip op eKudos Plaats deze tennistip op Nujij.nl Tip deze tennistip op Hyves Deel op Twitter 09-2010 RamonTennis leren met leertennis.nl | (c) 2006-2015