blog.leertennis.nl

Rollend tennissen

Als zeer actieve tennisser en zeer actieve internetsurfer probeer ik zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van de tennisontwikkelingen in mijn eigen tenniswereldje. In het voorjaar is dit vlijtig alle competitie-uitslagen opzoeken van bekende tennissers en na de competitie zijn dit de toernooi-uitslagen. Vervolgens ga ik in het najaar de verschillende verenigingssites af struinen om de clubkampioenschaps-resultaten te checken.

Zo weet ik welke bekende tennisser een goed seizoen draait. Ik zoek ook echt iedereen op die ik maar ken van vroeger en nu. Wat dat betreft is het internet echt een zege, elke vereniging groot of klein zet daar wel de uitslagen van zijn clubkampioenschappen op.

Wat heeft dit bovenstaand stukje nu in godsnaam te maken met rollend tennissen oftewel rolstoeltennis? Heel simpel, de uitslagen!Begrijp me niet verkeerd ik draag rolstoeltennis in hun strijd voor meer bekendheid en exposure volledig. Rolstoeltennis wil serieus genomen worden in de tenniswereld, door meer zendtijd te krijgen op TV en een rolstoeltenniscircuit gelijktijdig met de ATP-toernooien te organiseren.

Maar leg de uitslagen van de clubkampioenschappen van een gemiddelde tennisclub en die van het rolstoeltennistoernooi eens naast elkaar. Nauwelijks drie-setters en halve en hele finales waarbij de verliezer met geluk 5 games krijgt! Spanning en sensatie nul, hoe jammer dat ook is.
Stel je voor, Federer tegen Nadal en na een uur en vijftien minuten is het 6-1 6-2 6-2. En dat dan dus al 12 finales achterelkaar. Bij het 'gewone' damestennis heb je ook wel van die dikke uitslagen, maar dat is alleen in het begin van het toernooi, om even de boel uit te dunnen.

Volgens mij is rolstoeltennis juist daarom nog niet aantrekkelijk genoeg voor het grote tennispubliek. De top is te smal en zorgt daardoor wel voor historische overwinningen, maar helaas nog niet voor historische wedstrijden.

0 Comments
Share

Moenanie

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*