Volley in tennis

Serve en volley in de dubbel

serve-en-volley-in-de-dubbel

Een goede dubbelspeler speelt serve en volley. Oftewel, na je service meteen het net opzoeken en een volley spelen. Wanneer je dit nog niet doet en verder wilt komen in je dubbelniveau, dan is het onontkoombaar. Wat zijn de geheimen van een goede serve en volleyspeler.

Wil je goed voorbereid beginnen aan het spelen van serve en volley dan zijn de twee basis-ingrediënten een goede volleytechniek en kennis van de dubbeltactieken. Die staan respectievelijk beschreven.

Ok, we gaan ervan uit dat je weet wat je doet op de tennisbaan en dus klaar bent voor het echte dubbelwerk!
Het belangrijkste waar je je op moet focussen om een goede serve en volleyspeler te worden, is weten wat je doet. Een goede dubbelspeler zit vol tenniservaring en heeft op iedere situatie een antwoord. Dit zorgt voor rust in zijn/haar spel en vermindert het aantal onnodige fouten.
Voor jouw als beginnende serve en volleyspeler betekent dit ervaring op doen.
Zorg dat je van iedere situatie aan het net leert en dit opslaat in je tennisbrein. Zodat je straks een arsenaal aan oplossingen hebt en je tegenstander tot wanhoop drijft. Zeker omdat je het spel versnelt doordat je de bal sneller gaat nemen en zelfs naar de terugkomende bal gaat rennen!

Ten tweede, zorg dat je na je service goed doorrent/sprint naar het net. Hoe dichter bij het net je de eerste volley speelt, hoe moeilijker het is voor je tegenstander om op je voeten te spelen en/of hoeken te maken.

Nog wat tips;
[list]*Kun je niets met de eerste volley, speel deze dan altijd naar de achterste speler.*Kun je wel iets met de eerste volley (afmaken/scoren), speel deze dan altijd op de dichtsbijzijnde speler.*Speel de volley zo diep mogelijk terug, dat zet de tegenstander onder druk en van je af. Hierdoor krijg jij weer meer reactie-tijd.*Speel de volley zo laag mogelijk, geef de bal extra slice/underspin mee. De tegenstander moet de bal optillen en kan de bal alleen maar omhoog spelen.*Een dropvolley speel je als verrassing, niet als standaardbal*Zorg dat je laag zit tijdens de volleys, het bekende 'door de knieën'.[/list]

Tot slot wat bewegende beelden als voorbeeld, Stefan Edberg de meest bekende serve en volley-speler laat ziet hoe hij het deed. Let maar eens op zijn tactiek. Hij speelt de bal naast of achter zijn tegenstander, diep dus. Of hij zorgt met veel slice, dat de bal laagt blijft. Je kunt alle bovenstaande tips bij hem afvinken!

0 Comments
Share

Moenanie

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*