blog.leertennis.nl

Straattennis voor volwassenen

straattennis-voor-volwassenen

Bij mij om de hoek ligt een asfalten tennisbaantje. Midden in de Rivierenbuurt in Amsterdam sta je te tennissen met de stadse geluiden om je heen. Vrij toegankelijk voor iedereen die maar wil tennissen. Een heerlijk tennisbaantje waar ik gretig gebruik van maak.

Publiek is er voldoende en coaches trouwens ook. De langslopende mensen nemen allemaal wel de moeite om even een paar rally's te volgen. Om de 5 minuten boemelt de tram rustig voorbij. En gemiddeld zijn er 2 tot 3 'coaches' die even langs de kant komen zitten om hun Amsterdamse mening te geven.

's Nachts begeven zich wel eens niet-tennissers op dat tennisbaantje. Zij laten dan visitekaartjes achter in de vorm van kapot gegooide drankflessen en schade aan het net. Dit net is trouwens geen net van touw, maar een hekwerk van ijzeren-spijlen. Je moet flink de vandaal uithangen om hier schade aan toe te brengen en dat doen ze dus ook.

'Mijn' tennisbaantje zet ik in voor al mijn sociale tenniscontacten. Ik hoef niet te reserveren en de baan is Nederlandsweer-proof. Tennissen met temperaturen onder 0 is daardoor geen probleem en echt aan te raden!

Ik nodig daarom iedereen uit om eens met mij te komen tennissen in Amsterdam. Mij uitdagen mag ook, maar wel met een knipoog! Mijn speelsterkte? 3. Mijn sterkste slag? Backhand. Mijn doel? Lekker tennissen!

Meer weten en dus tennissen: ramon(ad)leertennis.nl

Hieronder enkele foto's van 'mijn' tennisbaantje. Gemaakt door Kees-Jan Schuilenburg, bedenker en eigenaar van www.matchtennispartner.nl, mijn tennisdate van die dag.

0 Comments
Share

Moenanie

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*