Proftoernooien ATP-WTA-ITF

Waar let je op bij de tennisprofessionals

waar-let-je-op-bij-de-tennisprofessionals

Met de US Open op televisie geven we enkele tennistips over hoe je naar een professionele tenniswedstrijd kunt kijken. Vaak zien we belangrijke zaken in zo'n tenniswedstrijd over het hoofd, omdat we te veel gefascineerd zijn door de spanning en de harde winners.

Hierdoor missen we simpele terugkerende zaken die professionals doen en waardoor ze uiteindelijk zo succesvol mee zijn geworden. De misvattingen die hierdoor ontstaan nemen wij mee in ons tennisspel, ervan uitgaande dat ons tennis er zo beter van wordt.

Het eerste punt wat veel tennissers leren van hun trainer is om zo snel mogelijk te herstellen na het slaan van de bal. Blijf na de slag niet staan om na te genieten van jouw slag.
Kijk maar eens goed naar de professionals, zij herstellen naar de meest gunstige plaats in het veld en houden tegelijkertijd de bal nauwlettend in de gaten.
Zo moet het dus. Dit is een techniek die vaak niet vanzelfsprekend is en de nodige oefening met zich mee brengt. Analyseer dit maar eens bij de profs en probeer het uit in je eigen tennisspel.

Het volgende punt wat opvalt bij profwedstrijden is het feit dat hun ground-strokes (slag vanaf de achterlijn) en volleys niet altijd een winnende slag zijn. Meestal wordt de bal gespeeld om een opening te creeëren om zo het winnende punt te kunnen spelen.
Dit is meestal niet onze (amateurtennisser) manier van spelen. Te vaak proberen we een punt direct te scoren, in plaats van een opbouwende bal te spelen waarmee de winnende bal makkelijker wordt. Dit is een mentale kwestie, onze hersens denken direct te willen scoren, terwijl dit vaak helemaal nog niet kan.

Tenslotte, let eens op de diepte in de slagen (ground-strokes, volleys, aanvalsballen).
En let op wat er gebeurt wanneer de bal niet diep wordt geslagen.
Tevens zul je zien dat profs de bal niet harder slaan om hem dieper te spelen. Om meer diepte in de slag te cree?ren wordt het blad van het racket een fractie meer opengezet om zo de bal meer op te tillen. Veel te vaak proberen wij de bal harder te spelen om zo diepte in de slag te krijgen. (lees dit artikel ook >>>)

Wanneer je dus een professionele wedstrijd gaat bekijken, let dan eens op de volgende punten. En probeer ze uit in jouw eigen spel.

1. Herstel direct na het slaan van je slag.
2. Probeer niet met iedere slag een winner te slaan.
3. Probeer zoveel mogelijk diepte in je slagen te creeëren.

Oefen alvast het volgen van de speler.
Volg niet de bal maar blijf Federer of Murray volgen en zie
hoe zij herstellen en welke keuzes zij maken in hun slagen.

0 Comments
Share

Moenanie

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*